Stadscompagnie Arnhem: verbindt stad en mensen

nieuws

25 mei - Vitale Verbindingen bestaat 5 jaar!

Ter ere daarvan zijn snode plannen gesmeed met de achterban van deze mooie organisatie om de boel passend in het zonnetje te zetten met een muzikale verrassings-ode. Gisteren was het zover en het was een schot in de roos. Fijn!

Theaterroute De Plaats

We zijn uitgenodigd om mee te doen aan de theaterroute van De Plaats in Arnhems Broek. Wat leuk! En ... Wat een eer!!! 

Later meer .....

Stadscompagnie en de AVG

Druk in de weer met de Algemene Verordering Gegevensbescherming ... Pfffff .... !!!

18 april - Burgemeester Marcouch opent onze nieuwe stek!

Iedereen is welkom op woensdagmiddag 18 april, om 17.00 uur. Dan wordt onze eigen plek aan de St. Catharinaplaats 28 officieel geopend door niemand minder dan onze burgemeester. Wow, is dat wat!

Het openingsprogramma begint om 16.00 uur met natuurlijk ook een optreden van de Stadscompagnie!

17-20 april - Openingsweek: Gratis meezingen met de Stadscompagnie17

Tijdens de openingsweek is het feest bij Stadscompagnie! Dan staan de nieuwe deuren wijd open en zijn alle repetities openbaar, zodat iedereen kan meezingen. Op vrijdag sluiten we de openingsweek af met een Multi-Generatie-zingfeestje voor alle leeftijden en nationaliteiten. Iedereen is welkom!

Dagen en Tijden
Dinsdagochtend     17-4    09.30-12.00 uur    
Woensdagochtend  18-4    09.30-12.00 uur    
Donderdagmiddag 19-4    13.30-16.00 uur     
Vrijdagmiddag       20-4   13.30-16.00 uur    Multi-Generatie-Zingfeest

Nieuwe flyer 2

En dit is de tekstkant, inclusief ons nieuwe adres.

De nieuwe flyer al gezien?

Dit is 'm dan! Helemaal actueel met het nieuwe Focusfilmhuis naast de kerk.

14 april - Bookstore Day

Zaterdag 14 april is het Bookstore Day; een dag om de onafhankelijke boekwinkels in het zonnetje te zetten. Bij Hijman Ongerijmd is het die hele dag ook feest met een leuk programma rondom allerlei dichters en schrijvers. De Stadscompagnie mag het feest om 17.00 uur afsluiten en dat doen we geheel in stijl.

8 maart - Wereldvrouwendag

Een heerlijke bijzondere avond was het in De Spil en De Stadscompagnie mocht aanschuiven. Als dank hebben de we avond afgesloten met een verbindend uurtje samenzang.

Onthulling Social Sofa in Vredenburg (mrt)

De burgemeester onthulde een prachtig gemozaiekte Social Sofa. Lof aan de Siza, de wijkvereniging, Team Leefomgeving, schoolkinderen, buurtbewoners. Allen die hieraan hebben meegewerkt zijn toegezongen met een speciaal lied, gemaakt door het Stadscompagnie Arti-CreaTeam. Jammer voor de organisatie dat het weer niet meewerkte, maar dat mocht de pret niet drukken en op het bankje straalde de zon door alle regen heen. 

Zingen in Kumpulan, Bronbeek (feb)

Mooie uitnodiging: Ter ere van het 5-jarig lustrum van de Adviesbrigade de genodigden zingend welkom heten. Leuk om te doen en wat een mooie locatie!

Stadscompagnie loves de Arnhemse Uitdaging

Dankzij de Spullenbank van deze fantastische organisatie, zijn we nu allerlei kantoormateriaal rijker en kunnen we de nieuwe ruimte inrichten met van alles wat: kapstokken, bureau's, bureaustoelen, kantoordressoir, ladekast voor de bladmuziek ... Het kan niet op en het is heel mooi geworden. Dank je wel Arnhemse Uitdaging.

Afscheidsparty Broerenstraat

Tijd voor welverdiende ontspanning: een gezamenlijke stamppotmaaltijd en daarna de voetjes van de vloer om al die klus-, optreed- en verhuisstress van de laatste maand achter ons te laten. Nieuwe ontdekking: niet alleen zingend, maar ook swingend doen de oudjes echt niet onder voor de jonkies! 

Het is zover. We kunnen verhuizen.

Op het nippertje is de vloer af dus we kunnen (precies op tijd) verhuizen. Eerlijk is eerlijk: mede dankzij de op het laatste moment ingeroepen hulp van installatiebedrijf Krelo (vanwege riolerings- en verwarmingsperikelen) en aannemer Wilfred (vanwege MiVatoilet perikelen) en de vloerleg-overuren van laminaat nederland. En dankzij enkele dagen opleveruitstelverlening door SLAK. Er kan in elk geval op tijd worden verhuisd. De rest zien we later dan wel weer. 

Uitreiking Vrijwilligers Stadsprijs (1 dec)

Mooie traditie hoor van de gemeente om Arnhemse vrijwilligers jaarlijks in het zonnetje te zetten. Extra eer voor de Stadscompagnie om hieraan te mogen bijdragen. Al die prachtige mensen en initiatieven zijn toegezongen met speciaal ingestudeerde liedjes in het jaarthema: Toffe Tijdgenoten. 't Was TOF om dat te mogen doen!

En we klussen voort ... (3)

Hoeveel plafondplaten Fokje wel niet onder handen heeft gehad! Onvermoeibaar, goedgehumeurd en stug doorgaan, de een na de ander. Wat een kanjer!

En we klussen voort .. (2)

En dan laat onze Erica plots iedereen versteld staan en begint eigenhandig een muur te bouwen.We mochten nog net assisteren, maar dat was het dan ook. Tjonge, onvermoede talenten bij de Stadscompagnie!

En we klussen voort (1)

Wat kan onze Mart hard werken zeg! Dan smaakt een oliebol extra lekker.

Laatste repetitie voor het verjaardagsfeest vd Dullertstichting - 200e geboortedag van founder W.H. Dullert (nov)

En tussen al het klussen door, wordt en natuurlijk nog gewoon doorgerepeteerd. En dat doen we graag, zeker voor dit prachtige doel. En extra bijzonder voor de Stadscompagnie, want het was de Dullertstichting die in 2015 vond dat het Stadscompagnieconcept een kans verdiende om zich te bewijzen. Wat is er dan mooier om ruim twee jaar later te worden gevraagd het verjaardagsfeest te openen. Heel graag en ... Met een speciaal geschreven verrassingslied. Uit volle overtuiging en uit volle borst!

Stadscompagnie loves Praxis-Noord

Wat een prachtig aanbod! Men vindt ons project zo hartverwarmend, dat we royale korting krijgen op alle benodigde materialen. Pfff ... dat scheelt en hoop! Natuurlijk gaan we ze daarvoor nog een zingverrassing bezorgen als ale het werk gedaan is, maar dat duurt nog wel even.

6 x Dag van de Mantelzorg (nov)

Met twee bussen tegelijk op tour (route noord + route zuid) langs zes locaties waar Arnhemse mantelzorgers uit alle wijken een ontspannen complimentenmiddag werd aangeboden door de gemeente. Met een high-tea en met de Stadscompagnie als binnenvallende zingverrassing. Warmte en gastvrijheid alom.

Oeps ....!!!!

Nog maar net het huurcontract getekend of we krijgen huuraanzegging van SLAK: per 1 december de Broerenstraat opleveren. Dat betekent dat we maar 1 maand de tijd hebben voor alle werkzaamheden! Meteen maar aan het slopen gegaan. Op hoop van zegen ...:-)

Zoals het is ...

De nieuwe locatie nu. Best mooi, maar er moet veel gebeuren voordat het geschikt is voor gebruik door de Stadscompagnie: gladde vloer voor mensen met allergie en astma, plafondplaten opfrissen, de keuken verplaatsen naar de hal aan de zijkant, zodat er ruimte ontstaat voor een MiVatoilet. In de hal een muur plaatsen zodat er een (verwarmde) kantoor/spreekruimte ontstaat annex werkplek voor vrijwilligers, alle deurkozijnen verbreden waarmee alles rolstoeldoorgankelijk wordt en dan natuurlijk de afwerking nog.... oeff. Veel werk, maar gelukkig zijn we met veel en we hebben de tijd.

Alweer verhuizen!

Dit keer geen tijdelijke ruimte, maar een eigen plek! Er moet nog veel gebeuren, maar over een poosje repeteren we aan de St. Catharinaplaats 28; schuin achter het Stadstheater, dus we blijven in het centrum. Een plek voor vele jaren zingplezier! 

Stadscompagnie loves Vivare

Krijgen we toch zomaar een heleboel profileringsdeskundigheid van Vivare in de schoot geworpen! Dank je wel Sigrid, Sandra en Caroline. We nemen de adviezen ter harte en gaan ermee aan de slag. Eerst nog wat klussen en verhuizen.

Opening A Place to Bieb & Zuiderziellied, Kronenburg (okt)

Stadscompagnie maakte en zong een speciaal lied ter ere van de opening van het nieuwe meetingpoint in Arnhem-Zuid. Een eigen stamtafel in de bieb voor onze Zuider-stadgenoten. Dat verdient een feestje en dat hebben mee gezingvierd. Aansluitend een wandelworkshop in Kronenburg om ter plekke een Zuiderziellied te fabriceren. Opdracht: het moet ook jongeren aanspreken. Tijdens het schrijven en wandelen zijn ook de winkelende bezoekers van Kronenburg bij de totstandkoming betrokken. Aan het eind van de dag de presentatie van het "Zuiderziel will rock you"-lied. Yes! 't Was best wel intensief voor onze deelnemers, maar we zouden het zo weer doen. Daar waren we het allemaal over eens. Dank voor het vertrouwen en prettige samenwerking: Bibliotheek, Kunstbedrijf, Bibliotheek en Studio Halfvol!

Stadscompagnie loves de A.V.A.

Wat moet je nou met een project als de Stadscompagnie? Van de buitenkant lijkt het een simpel (plezier)koor voor overdag en ook de website houdt zich op de vlakte, bijvoorbeeld over de doelgroep. Visie: Juist door doelen en mensen niet nader te duiden, ontstaat ruimte voor werkelijke ontschotting en inclusie. Maar hoe vat je dan in een elevatorpitch de gelaagdheid van het project samen? 

Gelukkig zeggen beelden meer dan woorden en gelukkig staan de Arnhemse Video Amateurs wel open voor een uitdaging. En dus worden we komende maanden gevolgd tijdens tal van activiteiten om materiaal te verzamelen voor een kort introductiefilmpje. Heeeeeeel benieuwd naar het eindresultaat. Bij voorbaat dank AVA!

Wandeldriedaagse Heijendaal (jun)

Meegewandeld op de laatste dag van de Heijendaaldriedaagse, natuurlijk zingend. Gouwe ouwe wandelliedjes zijn voor de gelegenheid even op het repertoire genomen, zoals: Falderie, Faldera - De paden op - Potje met vet - Kom mee naar buiten - When the saints - enz. Een enkeling zong zowaar een beetje mee, een ander sloeg de maat en bij velen toverden we brede glimlachen op het gezicht. Hartverwarmend. En bij de finish ontroering alom, toen  'Walk on' werd gezongen speciaal voor alle begeleiders en mantelzorgers. Mooi! Dat is precies waarom we deze kleine gestes zo waardevol vinden. Volgend jaar weer?

Speciale Raadsvergadering - VN-InclusieVerdrag (jun)

We hebben de Speciale Raadsvergadering vwb de Arnhemse Inclusie-agenda mogen opluisteren, naar aanleiding van het VN-verdrag. Een bijzonder indrukwekkende avond. Wat zijn we trots om hieraan te hebben bijgedragen. Stadscompagnie draait tenslotte om inclusie. Hard gerepeteerd op drie toepasselijke liedjes: Wie is perfect hier? (met speciale tekstaanpassingen), Zing dan! (ter illustratie van de noodzaak van onze eigen activiteit) en hoe kun je beter afsluiten dan met Imagine van John Lennon. 

Stadscompagnie loves gemeente Arnhem (apr)

Onze eigen stad co-financiert de doorontwikkeling van de Stadscompagniepilot. Dat is fantastisch. Dat geeft zoveel lucht en tijd!

Stadscompagnie loves VSB-fonds (mrt)

Fantastisch nieuws! Het VSBfonds ondersteunt onze doorontwikkeling met een mooie donatie voor twee jaar!.  

Ode aan het Kerkplein (mrt)

Donderdag 23 maart organiseren we een meezing-ode aan het Kerkplein. Archeologen graven ons verleden op, terwijl graafmachines oprukken om het plein voor te bereiden op de toekomst. Het uitgelezen moment om even stil te staan bij het plein zoals het was, is en gaat worden. Alle Stadscompagniezangers hebben gezamenlijk een nieuwe tekst gemaakt op de melodie van 'Het Dorp' van Wim Sonneveld. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te zingen of luisteren.

Valentijnsdag 2017

Uit volle borst de liefde bezongen her en der in de binnenstad, onder bezielende leiding van docente Floor. Na afloop kregen we dit bericht: 

WOW. Mijn vriendin en ik doen werkelijk niks aan Valentijn, zo een commercieel feest. Maar vandaag stond ik met mijn zoontjes van bijna 1 en net 2 bij jullie optreden in de La Place te kijken. En die kwam echt binnen. Ik moest zelfs een traantje wegpinken. Voelde in een keer alle liefde van en voor mijn gezin. Heel erg bedankt.😍

En daar doen we het voor!!

Sociale Kersttour

Stadscompagniezangers op sociale kerstrondgang langs verzorgings- en verpleeghuizen en langs de daklozenopvang om samen het kerstgevoel te delen met een mooi programma en een samenzangfinale. Wat een plezier om langs deze weg d mensen hartwarmte toe te zingen! Zie onze facebookpagina voor een fotoverslag:  https://www.facebook.com/Stadscompagnie/

Golden Oldiesfestival in Klarendal (nov)

Wat een leuk initiatief project en wat hebben we hieraan graag een bijdrage geleverd: het Golden Oldies Festival in Klarendal.

Dag van de Mantelzorg in Klarendal (nov)

Na een hartelijke ontvangst hebben we de bewonderenswaardige mantelzorgers uit Klarendal, hartelijk mogen toezingen en ook samen gezongen. Mooie momenten. Zo mooi, helemaal vergeten om foto's te maken:-(

Sprookjesfestival (okt)

Leuke sprookjesreuring gebracht in de binnenstad met vrolijke sprookjesliedjes met eigen geknutselde sprookjesplu's.

En nog meer kadootjes! (sep/dec 2016)

Wow. Het kan niet op: twee toekenningen!  1. Een percentuele bijdrage in de aanschaf van apparatuur, materialen en instrumenten. 2. Een steuntje in de rug voor de organisatie-doorontwikkeling in 2017.

Nog een kadootje

Kadootje in de week van 26 september: Speciaal voor Stadscompagnie-deelnemers een workshop toegepaste filosofie aan de hand van liedteksten. Gratis aangeboden door Mieke Hendrikse.

Kadootje van Colline aan Stadscompagnie-deelnemers (sep)

Het kan niet op! Nog een kadootje in de schoot geworpen: gratis naar de allerallerallerlaatste voorstelling van Colline Theaterproducties. Meteen een mooie gelegenheid om Arnhems nieuwste theater De Leeuw te bewonderen.
Dank aan Colline en niet alleen voor dit geschenk aan onze Stadszangers, maar vooral voor al die bijzondere doelgroepproducties in de voorbije jaren.

Stadscompagnie ZINGPROEVERIJ op 6, 7 en 8 september

We beginnen het tweede Stadscompagniejaar met een bijzondere seizoensaftrap. De Stadscompagnie docenten nemen ieder een klein stukje repetitie voor rekening bij wijze van voorproefje en smaakmaker op hun lessen. Kom vrijblijvend zingproeven en proefzingen: Iedereen is van harte welkom!
Data zingproeverijen
dinsdag 6 en woensdag 7 september: 09.30-12.00 uur
donderdag 8 september: 13.30-16.00 uur

Nieuwe repetitielocatie (aug)

SLAK heeft een mooie nieuwe locatie aangeboden, dus we gaan weer verhuizen naar hartje stad. Vanaf 6 september repeteren we in een enorme, prachtige ruimte aan de Broerenstraat 53 (ook bekend als nr. 45), vlakbij Dudok.

Stadscompagnie & Kunstcafe & ImmerlooParkFestival (jul)

En nog een! Tijdens het ImmerlooParkFestival organiseert Kunstbedrijf Arnhem een festival-editie van hun succesvol Kunstcafe 55+, speciaal voor Arnhem-Zuid. Stadscompagnie verleent hieraan collegiale medewerking, met een korte openbare zangrepetitie voor en met de Kunstcafe-gasten, om 12.00 uur in de Lounge Tent. 

Kwartiermakersfestival & ImmerlooParkFestival (jul)

Alweer een uitnodiging! Van het Kwartiermakersfestival dit keer; een prachtorganisatie welke zich sterk maakt voor antistigmatisering van mensen met een beperking. Meedoen aan en genieten van kunst en cultuur kan volop en zonder beperking. En dat is precies waar ook Stadscompagnie voor staat. Dus ja, we doen graag mee! En dus staan we zowaar straks op een festival te zingen! 

Zaterdagmiddag 9 juli bij het ImmerlooParkFestival in Arnhem-Zuid: http://www.parkimmerloo.nl/festival/

Kijk ons zingen ... we lijken wel een koor ...

En nu maar weer een een tijdje 'gewoon' repeteren en bijkomen van alles. Lekker aan de slag met o.a. de Barcarolle uit Hoffmans Vertellingen (Offenbach), My Favourite Things (Sound of Music), Thank You for the Music (ABBA) en liedjes van Annie MG Schmidt en Harry Bannink. We zijn van alle markten thuis bij Stadscompagnie. 

BeVoice Berlin, Introdans en WIJ!!!! (mrt)

Een geweldige, spannende, intensieve, prachtige week meegemaakt met twee topvoorstellingen in het stadhuis. Bomvol en enthousiast ontroerd publiek. Met dank aan BeVoice en Introdans dat we hiervan deel uit mochten maken.

Arnhem Oxideert en wij ook bijna ... zo spannend en zo bijzonder (mrt)

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zo ver! Donderdag start het BeVoice/Introdans project: een week lang intensief repeteren met 150 dansers, musici en zangers van alle leeftijden -met en zonder beperking- op weg naar het muziektheaterspektakel 'Arnhem Oxideert' op donderdag 24 maart in de hal van het stadhuis.

RTV Arnhem op bezoek bij Stadscompagnie (feb)

Vandaag viel RTV Arnhem onze repetitie binnen uit nieuwsgierigheid naar ons wat, hoe en waarom.
Met dank aan presentatrice Ster en cameraman Hadi.

https://www.youtube.com/watch?v=EmppIQ4JSHE

We bestaan nog geen half jaar en dan dit ..! (jan.2016)

We zijn uitgenodigd door BeVoice Berlin om mee te doen aan het project Oxidation i.s.m. Introdans. Dit bijzondere muziektheaterproject heeft twee jaar geleden plaatsgevonden in Berlijn en komt in maart naar Arnhem.

Zingverrassing voor reizigers in het nieuwe station (31 dec)

Debuutoptreden:  Arnhemse reizigers op muzikale wijze een fijne oudjaarsavond en jaarwisseling toegewenst in de hal van het nieuwe Centraal Station. We flashmobten erop los vanuit alle richting en vanaf de roltrappen naar beneden. Wat was het leuk om te doen en wat waren de reizigers blij verrast. Dat smaakt naar meer ...

Spannend ... debuutplankenkoorts ...

Daar komt het dan ...Het allereerste verrassingsoptreden van de Stadscompagnie. Om te oefenen en ervaring op te doen. Heeeeeel spannend!
Tip van de sluier: Als je ons niet wilt tegenkomen, zorg dan dat je op Oudjaarsdag om een uur of twee niet in de mooie nieuwe stationshal bent -of- een half uur later niet schaatst of van lekker warme Apfelstrudel of Glühwein geniet bij het gezellige Winterfestijn op het Gele Rijdersplein ... 

Een nieuwe repetitieplek (dec)

We gaan verhuizen! Naar een locatie met meer mogelijkheden, waardoor meer mensen kunnen meedoen. Volgende week schoonmaken, klussen en inrichten en in week 2 beginnen de repetities weer. En ... op woensdag 13 januari start een nieuwe repetitiegroep. Ons nieuwe adres: Driekoningenstraat 16, vlakbij het Velperpoortstation.

Debuut in voorbereiding (nov)

Tijdje stil geweest rond het koor? Voor de 'buitenwereld' misschien, maar ruim zestig enthousiastelingen en drie inspirerende docenten werken met heel veel plezier aan het eerste basisrepertoire. En .... er bruist iets ... er borrelt iets .... het eerste verrassingsoptreden? ... Sssst .....

Stadskoor wordt Stadscompagnie

De naam Stadskoor Arnhem verdwijnt uit beeld. We gaan verder onder de naam: Stadscompagnie Arnhem. Waarom? Omdat we echt iets anders zijn dan 'een koor'; een sociale zingorganisatie. Omdat een Stadscompagnie beter verwijst naar onze stadsfunctie: rondtrekkende stadstroubadours, stadszangers, een eenheid in diversiteit ... en ... een klein historisch verwijzinkje naar Arnhems' rijke garnizoensverleden.

Gloednieuw Stadskoor gaat van start (sep)

Na een inspirerende introductieweek met grote opkomst, gaan deze week de repetities van start met 60 deelnemers en nog eens 70 op de wachtlijst. Aan al die enthousiaste 'wachtlijsters': We doen ons uiterste best om zo spoedig mogelijk extra repetitiemomenten aan te kunnen bieden.

Stortvloed aan aanmeldingen!

Vanwege de enorme belangstelling voor Stadskoor Arnhem, organiseren we in de week van 7 september een aantal introductie- c.q. kennismakingsrepetities. Ieder van wie we een aanmeldformulier (hebben) ontvangen, krijgt hiervoor een uitnodiging. De 'gewone' repetities beginnen in de week van 14 september.

Het Stadskoor in de Koerier (aug)

Meer over Stadskoor Arnhem vandaag op pagina 5 in de Arnhemse Koerier

Eerste aanmeldingen zijn al binnen (jul.2015)

Enthousiaste reacties op ons initiatief en de eerste aanmeldingen komen al binnen; zelfs van buiten de stadsgrenzen. Kan dat? Ja hoor, iedereen is welkom. Maar onze activiteiten zijn natuurlijk helemaal op Arnhem gericht. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Dat kan via deze pagina en natuurlijk via Facebook.

nieuws