Stadscompagnie Arnhem: verbindt stad en mensen

nieuws

We gaan weer verhuizen! (dec.2017)

Maar dit keer geen tijdelijke ruimte, maar een eigen plek! Ons nieuwe adres: St. Catharinaplaats 28 - schuin achter de schouwburg - dus we blijven in het centrum. Tussen alle optredens door wordt hard gewerkt om de ruimte toe- en doorgankelijk te maken, zodat iedereen (met- of zonder beperking) kan meedoen. Het begint al heel erg mooi te worden. Een plek voor vele jaren zingplezier! 

Uitreiking Vrijwilligers Stadsprijs (dec.2017)

Een mooie jaarlijkse traditie om vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Stadscompagnie mocht dit jaar al die mooie mensen en initiatieven toezingen in het thema: Toffe Tijdgenoten. En 't was TOF om dat te mogen doen.

Verjaardagsfeestje Dullertstichting - 200e geboortedag W.H. Dullert (nov.2017)

Stadscompagnie-initiatiefneemster Adriana trof bijna een jaar lang weliswaar vele welwillende glimlachen bij het presenteren van het project, maar evenzovele gesloten deuren. Tot de adviesbrigade haar in contact bracht met de Dullertstichting. Het bestuur besloot dat het plan een kans verdiende om zichzelf te bewijzen. En wat is er dan mooier om twee jaar later te worden gevraagd om het verjaardagsfeest te openen met een speciaal lied. En dat hebben we dus gedaan: uit volle overtuiging en uit volle borst!

6 x Dag van de Mantelzorg (nov.2017)

Met twee bussen tegelijk op tour (route noord + route zuid) langs Arnhemse locaties waar Mantelzorgers uit de wijken een ontspannen complimentenmiddag kregen aangeboden met een high-tea en met Stadscompagnie als binnenvallende zingverrassing. Warmte en gastvrijheid alom.

Opening Place to Bieb, Kronenburg (okt.2017)

Stadscompagnie maakte en zong een speciaal lied ter ere van de opening van het nieuwe meetingpoint van Arnhem-Zuid - eindelijk een eigen stamtafel voor onze zuider-stadgenoten. Dat verdiende een feestje en dat hebben we dan ook goed gevierd i.s.m. Zuiderziel en Kunstbedrijf.

Wandeldriedaagse Heijendaal (jun.2017)

Op de laatste dag van de Heijendaalvierdaagse liepen we een eindje mee, natuurlijk zingend. Allemaal gouwe ouwe wandelliedjes voor de gelegenheid even op het repertoire genomen: Falderie, Faldera - De paden op - Walk on - Potje met vet - Kom mee naar buiten - When the saints - enzovoorts. De een zong zowaar wat mee, een ander sloeg de maat en bij velen toverden we een glimlach op het gezicht. Mooi! Dat is precies waarom we deze kleine gestes zo waardevol vinden. Volgend jaar weer?


Speciale Raadsvergadering - VN-InclusieVerdrag (jun.2017)

We hebben de Speciale Raadsvergadering vwb de Arnhemse Inclusie-agenda mogen opluisteren, naar aanleiding van het VN-verdrag. Een bijzonder indrukwekkende avond. Wat zijn we trots om hieraan te hebben bijgedragen met drie toepasselijke liedjes: Wie is perfect hier? (met speciale tekstaanpassingen), Zing dan! (ter illustratie van de noodzaak van onze eigen activiteit) en mooi afgesloten met Imagine van John Lennon. 

Stadscompagnie loves VSB-fonds (mrt.2017)

Fantastisch nieuws! Het VSBfonds ondersteunt onze doorontwikkeling met een mooie donatie voor twee jaar!.  

Stadscompagnie loves gemeente Arnhem (apr.2017)

Onze eigen stad co-financiert de doorontwikkeling van de Stadscompagniepilot. Dat is fantastisch. Dat geeft zoveel lucht en tijd!

Eerste aanmeldingen zijn al binnen (jul.2015)

Enthousiaste reacties op ons initiatief en de eerste aanmeldingen komen al binnen; zelfs van buiten de stadsgrenzen. Kan dat? Ja hoor, iedereen is welkom. Maar onze activiteiten zijn natuurlijk helemaal op Arnhem gericht. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Dat kan via deze pagina en natuurlijk via Facebook.

Het Stadskoor in de Koerier (aug.2015)

Meer over Stadskoor Arnhem vandaag op pagina 5 in de Arnhemse Koerier

Stortvloed aan aanmeldingen! (aug.2015)

Vanwege de enorme belangstelling voor Stadskoor Arnhem, organiseren we in de week van 7 september een aantal introductie- c.q. kennismakingsrepetities. Ieder van wie we een aanmeldformulier (hebben) ontvangen, krijgt hiervoor een uitnodiging. De 'gewone' repetities beginnen in de week van 14 september.

Gloednieuw Stadskoor gaat van start (sep.2015)

Na een inspirerende introductieweek met grote opkomst, gaan deze week de repetities van start met 60 deelnemers en nog eens 70 op de wachtlijst. Aan al die enthousiaste 'wachtlijsters': We doen ons uiterste best om zo spoedig mogelijk extra repetitiemomenten aan te kunnen bieden.

Debuut in voorbereiding (dec.2015)

Tijdje stil geweest rond het koor? Voor de 'buitenwereld' misschien, maar ruim zestig enthousiastelingen en drie inspirerende docenten werken met heel veel plezier aan het eerste basisrepertoire. En .... er bruist iets ... er borrelt iets .... het eerste verrassingsoptreden? ... Sssst .....

Stadskoor wordt Stadscompagnie (dec.2015)

De naam Stadskoor Arnhem verdwijnt uit beeld. We gaan verder onder de naam: Stadscompagnie Arnhem. Waarom? Omdat we anders zijn dan 'een koor'. Omdat Stadscompagnie meer verwijst naar onze sociale stadsfunctie: stadstroubadours, stadszangers, rondtrekken, het koor van/voor/door de stad, eenheid in verscheidenheid ... en ... een klein historisch verwijzinkje naar Arnhems garnizoensverleden.

Een nieuwe repetitieplek (dec.2015)

We gaan verhuizen! Naar een locatie met meer mogelijkheden, waardoor meer mensen kunnen meedoen. Volgende week schoonmaken, klussen en inrichten en in week 2 beginnen de repetities weer. En ... op woensdag 13 januari start een nieuwe repetitiegroep. Ons nieuwe adres: Driekoningenstraat 16, vlakbij het Velperpoortstation.

Stadscompagniedebuut in voorbereiding (dec.2015)

Daar komt het dan, ons debuut. Het allereerste verrassingsoptreden. Om te oefenen, om ervaring op te doen. Maar eerst en vooral ... om mede-Arnhemmers een fijne jaarwisseling toe te wensen. Gewoon voor de lol, maar ook spannend!
Tip van de sluier: Als je ons niet wilt tegenkomen, zorg dan dat je op Oudjaarsdag om een uur of twee niet in de mooie nieuwe stationshal bent -of- een half uur later niet schaatst of van lekker warme Apfelstrudel of Glühwein geniet bij het gezellige Winterfestijn op het Gele Rijdersplein ... 

Zingverrassing voor reizigers in het nieuwe station (dec.2015)

Ons debuut: Arnhemse reizigers op muzikale wijze een fijne oudjaarsavond toegewenst in het nieuwe Centraal Station. 

RTV Arnhem op bezoek bij Stadscompagnie (mrt.2016)

Vandaag viel RTV Arnhem onze repetitie binnen uit nieuwsgierigheid naar ons wat, hoe en waarom. Met dank aan presentatrice Ster en cameraman Hadi. http://www.rtv-arnhem.nl/dit-is-arnhem-stadscompagnie/tvgemist/item?kjmKx0gcwL0nDwfdMj8ong=%3D
Extra: mini-impressie van Vera's zangles door Huub Louppen:
https://www.facebook.com/adriana.christine.969/videos/1709505345975409/

We bestaan nog geen half jaar en dan dit ..! (jan.2016)

Verrassing: we zijn uitgenodigd door BeVoice Berlin om mee te doen aan het project Oxidation i.s.m. Introdans. Dit bijzondere muziektheaterproject heeft twee jaar geleden plaatsgevonden in Berlijn en komt in maart naar Arnhem.

Arnhem Oxideert en wij ook bijna ... zo spannend en zo bijzonder (mrt.2016)

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zo ver! Donderdag start het BeVoice/Introdans project: een week lang intensief repeteren met 150 dansers, musici en zangers van alle leeftijden -met en zonder beperking- op weg naar het muziektheaterspektakel 'Arnhem Oxideert' op donderdag 24 maart in de hal van het stadhuis.

BeVoice Berlin, Introdans en WIJ!!!! (mrt.2016)

Een geweldige, spannende, intensieve, prachtige week meegemaakt met twee topvoorstellingen in het stadhuis. Bomvol en enthousiast ontroerd publiek. Met dank aan BeVoice en Introdans dat we hiervan deel uit mochten maken.

Kijk ons zingen ... we lijken wel een echt koor ... (jul.2016)

En nu maar weer een een tijdje 'gewoon' repeteren en bijkomen van alles. Lekker aan de slag met o.a. de Barcarolle uit Hoffmans Vertellingen (Offenbach), My Favourite Things (Sound of Music), Thank You for the Music (ABBA) en liedjes van Annie MG Schmidt en Harry Bannink. We zijn van alle markten thuis bij Stadscompagnie. 

Kwartiermakersfestival & ImmerlooParkFestival & ... ja hoor ... Stadscompagnie! (jul.2016)

Alweer een uitnodiging! Van het Kwartiermakersfestival dit keer; een prachtorganisatie welke zich sterk maakt voor antistigmatisering van mensen -> welke beperking je ook hebt (en -laten we eerlijk zijn- wie heeft er nou geen beperking in welke vorm dan ook?) Meedoen aan en genieten van kunst en cultuur kan volop en zonder beperking. Dus ja, we doen graag mee! Zaterdagmiddag 9 juli tijdens het ImmerlooParkFestival in Arnhem-Zuid: http://www.parkimmerloo.nl/festival/

Stadscompagnie & Kunstcafe & ImmerlooParkFestival (jul.2016)

En nog een! Tijdens het ImmerlooParkFestival organiseert Kunstbedrijf Arnhem een festival-editie van hun succesvol Kunstcafe 55+, speciaal voor Arnhem-Zuid. Stadscompagnie verleent hieraan collegiale medewerking, met een korte openbare zangrepetitie voor en met de Kunstcafe-gasten, om 12.00 uur in de Lounge Tent. 

Nieuwe repetitielocatie (aug.2016)

SLAK heeft een mooie nieuwe locatie aangeboden, dus we gaan weer verhuizen naar hartje stad. Vanaf 6 september repeteren we in een enorme, prachtige ruimte aan de Broerenstraat 53 (ook bekend als nr. 45), vlakbij Dudok.

6, 7 en 8 september 2016: Stadscompagnie ZINGPROEVERIJ

We beginnen het tweede Stadscompagniejaar met een bijzondere seizoensaftrap. De Stadscompagnie docenten nemen ieder een klein stukje repetitie voor rekening bij wijze van voorproefje en smaakmaker op hun lessen. Kom vrijblijvend zingproeven en proefzingen: Iedereen is van harte welkom!
Data zingproeverijen
dinsdag 6 en woensdag 7 september: 09.30-12.00 uur
donderdag 8 september: 13.30-16.00 uur

Nog een kadootje (sep.2016)

Kadootje in de week van 26 september: Speciaal voor Stadscompagnie-deelnemers een workshop toegepaste filosofie aan de hand van liedteksten. Gratis aangeboden door Mieke Hendrikse.

Kadootje van Colline aan Stadscompagnie-deelnemers (sep.2016)

Het kan niet op! Nog een kadootje in de schoot geworpen: gratis naar de allerallerallerlaatste voorstelling van Colline Theaterproducties. Meteen een mooie gelegenheid om Arnhems nieuwste theater De Leeuw te bewonderen.
Dank aan Colline en niet alleen voor dit geschenk aan onze Stadszangers, maar vooral voor al die bijzondere doelgroepproducties in de voorbije jaren.

Golden Oldiesfestival in Klarendal (nov.2016)

Wat een leuk initiatief project en wat hebben we hieraan graag een bijdrage geleverd: het Golden Oldies Festival in Klarendal.

Dag van de Mantelzorg in Klarendal (nov.2016)

Dag van de Mantelzorg: na een hartelijke ontvangst hebben we prachtige mantelzorgers, hartelijk mogen toezingen en samen gezongen. Mooie momenten, maar vergeten een foto te maken.

Sprookjesfestival (okt.2016)

Leuke sprookjesreuring gebracht in de binnenstad met vrolijke sprookjesliedjes met eigen geknutselde sprookjesplu's.

Sociale Kersttour (dec.2016)

Stadscompagniezangers op sociale kerstrondgang: langs verzorgings-, verpleeghuizen en daklozenopvang om gezamenlijk het warme kerstgevoel te delen met een mooi programma en aan het einde samenzang. Wat een plezier om langs deze weg hartwarmte toe te zingen! Zie ook onze facebookpagina voor een fotoverslag: https://www.facebook.com/Stadscompagnie/

Valentijnsdag 2017

Vandaag hebben we uit volle borst de liefde bezongen op diverse plekken in de binnenstad met: Vandaag kan van alles gebeuren (uit 'de Engel van Amsterdam'), Can't help falling in love (Elvis Presley), Als de liefde niet bestond (Toon Hermans) onder bezielende leiding van Floor Thissen. Na afloop kregen we dit bericht: 

WOW. Mijn vriendin en ik doen werkelijk niks aan valentijn, zo een commercieel feest. Maar vandaag stond ik met mijn zoontjes van bijna 1 en net 2 bij jullie optreden in de La Place te kijken. En die kwam echt binnen. Ik moest zelfs een traantje wegpinken. Voelde in een keer alle liefde van en voor mijn gezin. Heel erg bedankt.😍

En daar doen we het voor!!

Daar zit muziek in! (nov.2016)

We hebben een nieuwe digitale piano, met dank aan het Prins Bernhard Cultuurfonds!

Ode aan het Kerkplein (mrt.2017)

Donderdag 23 maart organiseren we een meezing ode aan het Kerkplein. Archeologen graven ons verleden op, terwijl graafmachines oprukken om het plein voor te bereiden op de toekomst. Een mooi moment om even stil te staan bij het plein zoals het was, is en gaat worden. De Stadscompagniezangers hebben gezamenlijk een tekst gemaakt op de melodie van 'Het Dorp' van Wim Sonneveld. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te zingen.

Stadscompagnie loves het Cultuurfonds (sep & dec 2016)

Wow! Het kan niet op: twee toekenningen.  1. Een percentuele bijdrage in de aanschaf van apparatuur, materialen en instrumenten. 2. Een steuntje in de rug voor de organisatie-doorontwikkeling in 2017.

nieuws