Stadscompagnie Arnhem: verbindt stad en mensen

nieuws

31 | 6 oktober - Openingslied Place to Bieb, Kronenburg

Stadscompagnie maakte en zong een speciaal lied ter ere van de opening van het nieuwe meetingpoint van Arnhem-Zuid - eindelijk een eigen stamtafel voor onze zuider-stadgenoten. Dat verdiende een feestje en dat hebben we dan ook goed gevierd i.s.m. Zuiderziel en Kunstbedrijf.

30 | 6 juni - Wandelvierdaagse Heijendaalbewoners & begeleiders

Op de laatste dag van de Heijendaalvierdaagse liepen we een eindje mee, natuurlijk zingend. Allemaal gouwe ouwe wandelliedjes voor de gelegenheid even op het repertoire genomen: Falderie, Faldera - De paden op - Walk on - Potje met vet - Kom mee naar buiten - When the saints - enzovoorts. De een zong zowaar wat mee, een ander sloeg de maat en bij velen toverden we een glimlach op het gezicht. Mooi! Dat is precies waarom we deze kleine gestes zo waardevol vinden. Volgend jaar weer?


29 | Speciale Raadsvergadering - 6 juni 2017

We hebben de Speciale Raadsvergadering vwb de Arnhemse Inclusie-agenda mogen opluisteren, naar aanleiding van het VN-verdrag. Een bijzonder indrukwekkende avond. Wat zijn we trots om hieraan te hebben bijgedragen met drie toepasselijke liedjes: Wie is perfect hier? (met speciale tekstaanpassingen), Zing dan! (ter illustratie van de noodzaak van onze eigen activiteit) en mooi afgesloten met Imagine van John Lennon. 

28 | Ode aan het Kerkplein

Donderdag 23 maart organiseren we een meezing ode aan het Kerkplein. Archeologen graven ons verleden op, terwijl graafmachines oprukken om het plein voor te bereiden op de toekomst. Een mooi moment om even stil te staan bij het plein zoals het was, is en gaat worden. De Stadscompagniezangers hebben gezamenlijk een tekst gemaakt op de melodie van 'Het Dorp' van Wim Sonneveld. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te zingen.

27 | Stadscompagnie loves VSB-fonds

Fantastisch nieuws! Het VSBfonds ondersteunt onze doorontwikkeling met een mooie donatie.  

26 | Valentijnsdag 2017

Vandaag hebben we uit volle borst de liefde bezongen op diverse plekken in de binnenstad met: Vandaag kan van alles gebeuren (uit 'de Engel van Amsterdam'), Can't help falling in love (Elvis Presley), Als de liefde niet bestond (Toon Hermans) onder bezielende leiding van Floor Thissen.

25 | December 2016 - Kersttour

Stadscompagniezangers op sociale kerstrondgang: langs diverse adressen om het kerstgevoel te delen en samen te zingen. Zie onze facebookpagina voor een fotoverslag: https://www.facebook.com/Stadscompagnie/

24 | November 2016

Dag van de Mantelzorg: na een hartelijke ontvangst hebben we prachtige mantelzorgers, hartelijk mogen toezingen en samen gezongen. Mooie momenten, maar vergeten een foto te maken.

23 | November 2016

Wat een leuk initiatief project en wat hebben we hieraan graag een bijdrage geleverd: het Golden Oldies Festival in Klarendal.

1. Juli 2015

Enthousiaste reacties op ons initiatief en de eerste aanmeldingen komen al binnen; zelfs van buiten de stadsgrenzen. Kan dat? Ja hoor, iedereen is welkom. Maar onze activiteiten zijn natuurlijk helemaal op Arnhem gericht. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Dat kan via deze pagina en natuurlijk via Facebook.

02 | 19 augustus 2015

Meer over Stadskoor Arnhem vandaag op pagina 5 in de Arnhemse Koerier

03 | Augustus 2015

Vanwege de enorme belangstelling voor Stadskoor Arnhem, organiseren we in de week van 7 september een aantal introductie- c.q. kennismakingsrepetities. Ieder van wie we een aanmeldformulier (hebben) ontvangen, krijgt hiervoor een uitnodiging. De 'gewone' repetities beginnen in de week van 14 september.

04 | September 2015

Na een inspirerende introductieweek met grote opkomst, gaan deze week de repetities van start met 60 deelnemers en nog eens 70 op de wachtlijst. Aan al die enthousiaste 'wachtlijsters': We doen ons uiterste best om zo spoedig mogelijk extra repetitiemomenten aan te kunnen bieden.

05 | December 2016

Tijdje stil geweest rond het koor? Voor de 'buitenwereld' misschien, maar ruim zestig enthousiastelingen en drie inspirerende docenten werken met heel veel plezier aan het eerste basisrepertoire. En .... er bruist iets ... er borrelt iets .... het eerste verrassingsoptreden? ... Sssst .....

06 | December 2015

De naam Stadskoor Arnhem verdwijnt uit beeld. We gaan verder onder de naam: Stadscompagnie Arnhem. Waarom? Omdat we anders zijn dan 'een koor'. Omdat Stadscompagnie meer verwijst naar onze sociale stadsfunctie: stadstroubadours, stadszangers, rondtrekken, het koor van/voor/door de stad, eenheid in verscheidenheid ... en ... een klein historisch verwijzinkje naar Arnhems garnizoensverleden.

07 | December 2015

We gaan verhuizen! Naar een locatie met meer mogelijkheden, waardoor meer mensen kunnen meedoen. Volgende week schoonmaken, klussen en inrichten en in week 2 beginnen de repetities weer. En ... op woensdag 13 januari start een nieuwe repetitiegroep. Ons nieuwe adres: Driekoningenstraat 16, vlakbij het Velperpoortstation.

08 | December 2015

Daar komt het dan, ons debuut. Het allereerste verrassingsoptreden. Om te oefenen, om ervaring op te doen. Maar eerst en vooral ... om mede-Arnhemmers een fijne jaarwisseling toe te wensen. Gewoon voor de lol, maar ook spannend!
Tip van de sluier: Als je ons niet wilt tegenkomen, zorg dan dat je op Oudjaarsdag om een uur of twee niet in de mooie nieuwe stationshal bent -of- een half uur later niet schaatst of van lekker warme Apfelstrudel of Glühwein geniet bij het gezellige Winterfestijn op het Gele Rijdersplein ... 

09 | 31 december 2015

Ons debuut: Arnhemse reizigers op muzikale wijze een fijne oudjaarsavond toegewenst in het nieuwe Centraal Station. 

11 | Februari 2016

Vandaag viel RTV Arnhem onze repetitie binnen uit nieuwsgierigheid naar ons wat, hoe en waarom. Met dank aan presentatrice Ster en cameraman Hadi. http://www.rtv-arnhem.nl/dit-is-arnhem-stadscompagnie/tvgemist/item?kjmKx0gcwL0nDwfdMj8ong=%3D
Extra: mini-impressie van Vera's zangles door Huub Louppen:
https://www.facebook.com/adriana.christine.969/videos/1709505345975409/

10 | Februari 2016

Verrassing: we zijn uitgenodigd door BeVoice Berlin om mee te doen aan het project Oxidation i.s.m. Introdans. Dit bijzondere muziektheaterproject heeft twee jaar geleden plaatsgevonden in Berlijn en komt in maart naar Arnhem.

12 | Maart 2016

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zo ver! Donderdag start het BeVoice/Introdans project: een week lang intensief repeteren met 150 dansers, musici en zangers van alle leeftijden -met en zonder beperking- op weg naar het muziektheaterspektakel 'Arnhem Oxideert' op donderdag 24 maart in de hal van het stadhuis.

13 | Maart 2016

Een geweldige, spannende, intensieve, prachtige week meegemaakt met twee topvoorstellingen in het stadhuis. Bomvol en enthousiast ontroerd publiek. Met dank aan BeVoice en Introdans dat we hiervan deel uit mochten maken.

14 | April/Mei 2016

En nu maar weer een een tijdje 'gewoon' repeteren en bijkomen van alles. Lekker aan de slag met o.a. de Barcarolle uit Hoffmans Vertellingen (Offenbach), My Favourite Things (Sound of Music), Thank You for the Music (ABBA) en liedjes van Annie MG Schmidt en Harry Bannink. We zijn van alle markten thuis bij Stadscompagnie. 

15 | Juni 2016

Alweer een uitnodiging! Van het Kwartiermakersfestival dit keer; een prachtorganisatie welke zich sterk maakt voor antistigmatisering van mensen -> welke beperking je ook hebt (en -laten we eerlijk zijn- wie heeft er nou geen beperking in welke vorm dan ook?) Meedoen aan en genieten van kunst en cultuur kan volop en zonder beperking. Dus ja, we doen graag mee! Zaterdagmiddag 9 juli tijdens het ImmerlooParkFestival in Arnhem-Zuid: http://www.parkimmerloo.nl/festival/

16 | Juni 2016

En nog een! Tijdens het ImmerlooParkFestival organiseert Kunstbedrijf Arnhem een festival-editie van hun succesvol Kunstcafe 55+, speciaal voor Arnhem-Zuid. Stadscompagnie verleent hieraan collegiale medewerking, met een korte openbare zangrepetitie voor en met de Kunstcafe-gasten, om 12.00 uur in de Lounge Tent. 

17 | Augustus 2016

We gaan verhuizen naar hartje stad. Vanaf 6 september repeteren we in een prachtige ruimte aan de Broerenstraat 53 (ook bekend als nr. 45), vlakbij Dudok.

18 | Augustus 2016

Samen met onze nieuwe docenten gaan we een prachtig, muzikaal jaar tegemoet! Op de docentenpagina van deze website meer info over het complete Stadscompagnie-team.

19 | Augustus 2016

ZINGPROEVERIJ
We beginnen het tweede Stadscompagniejaar met een bijzondere seizoensaftrap. De Stadscompagnie docenten nemen ieder een klein stukje repetitie voor rekening bij wijze van voorproefje en smaakmaker op hun lessen. Kom vrijblijvend zingproeven en proefzingen: Iedereen is van harte welkom!
Data zingproeverijen
dinsdag 6 en woensdag 7 september: 09.30-12.00 uur
donderdag 8 september: 13.30-16.00 uur

20 | September 2016

Kadootje in de week van 26 september: Speciaal voor Stadscompagnie-deelnemers een workshop toegepaste filosofie aan de hand van liedteksten. Gratis aangeboden door Mieke Hendrikse.

21 | September 2016

Het kan niet op! Nog een kadootje in de schoot geworpen: gratis naar de allerallerallerlaatste voorstelling van Colline Theaterproducties. Meteen een mooie gelegenheid om Arnhems nieuwste theater De Leeuw te bewonderen.
Dank aan Colline en niet alleen voor dit geschenk aan onze Stadszangers, maar vooral voor al die bijzondere doelgroepproducties in de voorbije jaren.

21 | Oktober 2016

Sprookjesfestival Arnhem: vrolijke reuring gebracht in de binnenstad.

22 | November 2016

We hebben een nieuwe digitale piano, met dank aan het Prins Bernhard Cultuurfonds!

nieuws