Stadscompagnie Arnhem: enthousiaste professionals

docenten

Monica Coronado -

Monica verhuisde in 1999 van Barcelona naar Nederland om zang (pop, jazz) te gaan studeren aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Naast docent is zij zangeres/performer en treedt wereldwijd op met breed repertoire: pop, jazz, latin, wereldmuziek.
In haar lessen laat ze mensen graag kennismaken met de mogelijkheden van hun eigen stem. Via de stem jezelf versterken, van je laten horen, durven. En vooral lekker soepel en ontspannen leren (samen) zingen.

Janneke Schaareman -

Van jongaf aan maakt Janneke al muziek en theater. Zij studeerde af aan ArtEZ als klassiek zangeres en vertolkte rollen in traditionele opera's zoals Carmen en Xantippe als hedendaags muziektheater. Daarmaast was zij13 jaar lang zangpedagoog bij de toneelschool van ArtEZ, waardoor haar liefde voor theater nog groter is geworden. In haar zanglessen gebruikt zij dan ook graag theatertechnieken om het zingplezier en de vrijheid in zingen te vergroten.
Janneke treedt op in binnen- en buitenland en is in 2018 ook gestart met cross-over projecten, waarin zij de grenzen opzoekt tussen jazz, klassiek en electronische muziek.

Adriana Jens -

Heeft zich na haar pianostudie gespecialiseerd in muziek(&)theater. Adriana gaf les, regisseerde op allerlei locaties in binnen- en buitenland en leidde enkele koren. Ze was leidinggevende bij diverse kunst- en cultuurorganisaties en conceptontwikkelaar en/of projectleider van nieuwe initiatieven en festivals.
Adriana is initiator, muziektheaterdocent en algeheel projectleider van Stadscompagnie Arnhem.

Sophie Platenkamp -

Al op 4-jarige leeftijd stond Sophie voor mensen op tafel te zingen en als 17-jarige werd ze al aangenomen bij de popafdeling van het conservatorium in Amsterdam. Ze zong daar in diverse bands en ontwikkelde zich daarnaast als singersongwriter.
In het geven van zangles legt Sophie haar hele ziel en zaligheid. Haar passie: mensen leren zingen aan de hand van allerlei repertoire en het geven van zingzelfvertrouwen, want "zingen -vooral voor publiek- is heerlijk, maar ook wel een soort van met de billen bloot".

Floor Thissen -

Studeerde muziektheater aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem, waarna ze zich volledig stortte op het lesgeven. Momenteel studeert ze aan het Universal Voice Institute om haar kennis nog meer te verbreden.
Floor heeft een eigen zangpraktijk, staat voor verschillende koren en musicalgroepen, en coacht jonge talenten op weg naar het professionele podium.
Haar passie ligt bij de werking van de stem en het overbrengen van muzikaal enthousiasme.