Stadscompagnie Arnhem: enthousiaste professionals

docenten

Monica Coronado -

Monica verhuisde in 1999 van Barcelona naar Nederland om zang (pop, jazz) te gaan studeren aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Naast docent is zij zangeres/performer en treedt wereldwijd op met breed repertoire: pop, jazz, latin, wereldmuziek.
In haar lessen laat ze mensen graag kennismaken met de mogelijkheden van hun eigen stem. Via de stem jezelf versterken, van je laten horen, durven. En vooral lekker soepel en ontspannen leren (samen) zingen.

Adriana Jens -

Heeft zich na haar pianostudie gespecialiseerd in muziek(&)theater. Adriana gaf les, regisseerde op allerlei locaties in binnen- en buitenland en leidde enkele koren. Ze was leidinggevende bij diverse kunst- en cultuurorganisaties en conceptontwikkelaar en/of projectleider van nieuwe initiatieven en festivals.
Adriana is initiator, muziektheaterdocent en algeheel projectleider van Stadscompagnie Arnhem.

Sophie Platenkamp -

Al op 4-jarige leeftijd stond Sophie voor mensen op tafel te zingen en als 17-jarige werd ze al aangenomen bij de popafdeling van het conservatorium in Amsterdam. Ze zong daar in diverse bands en ontwikkelde zich daarnaast als singersongwriter.
In het geven van zangles legt Sophie haar hele ziel en zaligheid. Haar passie: mensen leren zingen aan de hand van allerlei repertoire en het geven van zingzelfvertrouwen, want "zingen -vooral voor publiek- is heerlijk, maar ook wel een soort van met de billen bloot".

Janneke Schaareman -

Van jongs af aan maakt Janneke al muziek en theater. Zij studeerde af aan ArtEZ als klassiek zangeres en vertolkte rollen in traditionele opera's zoals Carmen en Xantippe, en in hedendaags muziektheater. Als zangpedagoog was zij 13 jaar verbonden aan de toneelschool van ArtEZ, waardoor haar liefde voor theater nog groter is geworden. In haar zanglessen werkt zij dan ook graag met theatertechnieken om het zingplezier en zingvrijheid te vergroten. Janneke treedt op in binnen- en buitenland.
Recent is zij gestart met cross-over projecten, op de grens van jazz, klassiek en electronische muziek.

Floor Thissen -

Studeerde muziektheater aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem, waarna ze zich volledig stortte op het lesgeven. Recent is zij afgestudeerd als master bij het Universal Voice Institute om haar kennis nog meer te verbreden.
Floor heeft een eigen zangpraktijk, en coacht jonge talenten bij het ROC Rijn-IJssel op weg naar het professionele podium.
Haar passie ligt bij de werking van de stem en het overbrengen van muzikaal enthousiasme.